vrijdag 17 juli 2015

FNV Festival voor alle leden die in roosters met onregelmatige werktijden en ploegendiensten werken.

Het team Arbeidstijden FNV organiseert op 9 oktober:


In Nederland werken ongeveer 1 miljoen mensen in een vorm van onregelmatige diensten. Onregelmatige werktijden en ploegendiensten brengen niet alleen fiks sociaal ongemak mee, maar ook gezondheidsrisico’s als gevolg van de verstoring van de biologische klok. Mijn blog staat vol met artikelen over deze ongemakken en risico’s en over de manier waarop je deze zou kunnen verminderen of misschien zelfs zou kunnen voorkomen.

Werktijden staan dagelijks in de aandacht van werknemers en er worden veel vragen en verzoeken om ondersteuning gesteld aan onze kaderleden en bestuurders. Het FNV Festival voor de nacht is vooral voor jullie bedoeld. 

Actuele informatie over nieuwe roosterinnovaties (zoals zelfroosteren in ploegendiensten), Wetenschappers en adviseurs die bruikbare kennis over de gevolgen en aanpak van onregelmatige werktijden presenteren. Deskundigen, bestuurders en kaderleden die met elkaar in debat gaan over urgente vraagstukken zoals de toegenomen onregelmatigheid en onvoorspelbaarheid van zogenaamde maatwerkroosters. Of nieuwe idee├źn – bijvoorbeeld de FNV Regelmatrix als alternatief voor de klokurenmatrix - die nog verder uitgewerkt moeten worden.


Het festival biedt voor een ieder wat. Op vele zogenaamde pleinen wordt de hele dag een programma gepresenteerd. Als deelnemer kies je dus – zoals op een echt festival – je eigen programma. Wat je interessant vindt volg je maar wat je niet leuk lijkt laat je lekker voor een ander.


Heb je meer interesse of wil je je aanmelden? Ga dan naar FNV FESTIVAL INFO EN AANMELDEN

1 opmerking: