woensdag 28 maart 2012

Onderzoek naar openingstijden van de kantine tijdens de avond- en nachtdienst.

In ons vorige blog artikel zijn we samen met deskundige Sander van Eekelen ingegaan op het belang van slim eten tijdens de avond en nachtdienst.

Door het werken (en eten) op onregelmatige tijden raakt het bioritme van werknemers verstoord. Dit heeft gevolgen voor de alertheid tijdens het werk. En op langere termijn is er een hogere kans op gezondheidsklachten.

Door slim te eten, dus zowel op te letten wat je eet en wanneer je het eet, valt er heel wat te verbeteren aan de alertheid en gezondheidsklachten. Maar dat moet dan ook wel mogelijk zijn.

In veel bedrijven is de kantine niet open tijdens de avond- en nachtdienst. Maar zelfs als er wel kantine faciliteiten zijn dan is het voedsel- en dranken aanbod niet op onregelmatig werk toegesneden.

Het team Arbeidstijden van FNV Bondgenoten wil graag meer weten over de kantine faciliteiten tijdens de avond- en de nacht. We hebben een kleine enquête gemaakt en we willen jullie vragen deze in te vullen. Het kost maar een paar minuten en we stellen geen persoonlijke vragen zodat je privacy gewaarborgd blijft.

Klik hier voor het invullen van de enquête:

In een volgend artikel zullen we de resultaten laten zien en bespreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten